Kotleciki z resztek

Kotleciki z resztek to super opcja na niemarnowanie jedzenia. Potrzebujemy do nich… resztki z rosołu😊

Składniki

  • Pozostałości z rosołu: mięso (dokładnie przebrane z kosteczek!), marchewka, seler, pietruszka (pomijamy pora czy cebulę)
  • 1 jajko
  • Garść bułki tartej
  • Przyprawy wedle uznania, np. sól, pieprz, estragon, cząber, kminek mielony
  • Oliwa lub olej kokosowy do smażenia

Przygotowanie

Mięso z rosołu dokładnie obieramy z kosteczek i wrzucamy do robota kuchennego. Wrzucamy do niego także marchewki, pietruszkę czy selera (czyli to, co zostało Wam z rosołu). Miksujemy. Dorzucamy jajko, bułkę tartą i przyprawy, miksujemy (ewentualnie mielimy).

Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy ma patelni na złoty kolor.

Jeśli post Ci się podoba lub uważasz, że może kogoś zainspirować, będzie mi miło, gdy go udostępnisz lub polubisz:)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.