Kotleciki z resztek to super opcja na niemarnowanie jedzenia. Potrzebujemy do nich… resztki z rosołu😊
Składniki
- Pozostałości z rosołu: mięso (dokładnie przebrane z kosteczek!), marchewka, seler, pietruszka (pomijamy pora czy cebulę)
- 1 jajko
- Garść bułki tartej
- Przyprawy wedle uznania, np. sól, pieprz, estragon, cząber, kminek mielony
- Oliwa lub olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie
Mięso z rosołu dokładnie obieramy z kosteczek i wrzucamy do robota kuchennego. Wrzucamy do niego także marchewki, pietruszkę czy selera (czyli to, co zostało Wam z rosołu). Miksujemy. Dorzucamy jajko, bułkę tartą i przyprawy, miksujemy (ewentualnie mielimy).
Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy ma patelni na złoty kolor.
Jeśli post Ci się podoba lub uważasz, że może kogoś zainspirować, będzie mi miło, gdy go udostępnisz lub polubisz:)