Śledzie z czosnkiem i majerankiem

Kolejne szybkie śledziki. Tylko postać, niestety, muszą.

Składniki

  •        250 g filetów śledzia
  •       4 ząbki czosnku
  •       1 łyżka majeranku
  •        2 liście laurowe
  •       Kilka ziarenek ziela angielskiego
  •        Kilka ziarenek pieprzu
  •       200 ml oleju lnianego lub rzepakowego

Przygotowanie

Śledzie namaczamy w zimnej wodzie przez ok. 3 godziny. Następnie odsączamy. 

Śledzie kroimy na około 2 centymetrowe kawałki i wkładamy do miski.

Czosnek obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Wsypujemy do śledzi. Dodajemy majeranek, ziele, pieprz, listki, wlewamy olej i delikatnie mieszamy.  

Wkładamy do słoika i odstawiamy do lodówki na minimum dobę.  

Jeśli post Ci się podoba lub uważasz, że może kogoś zainspirować, będzie mi miło, gdy go udostępnisz lub polubisz:)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.