Kolejne szybkie śledziki. Tylko postać, niestety, muszą.
Składniki
- 250 g filetów śledzia
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka majeranku
- 2 liście laurowe
- Kilka ziarenek ziela angielskiego
- Kilka ziarenek pieprzu
- 200 ml oleju lnianego lub rzepakowego
Przygotowanie
Śledzie namaczamy w zimnej wodzie przez ok. 3 godziny. Następnie odsączamy.
Śledzie kroimy na około 2 centymetrowe kawałki i wkładamy do miski.
Czosnek obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Wsypujemy do śledzi. Dodajemy majeranek, ziele, pieprz, listki, wlewamy olej i delikatnie mieszamy.
Wkładamy do słoika i odstawiamy do lodówki na minimum dobę.
Jeśli post Ci się podoba lub uważasz, że może kogoś zainspirować, będzie mi miło, gdy go udostępnisz lub polubisz:)