Śledzie z jabłkiem i cebulką

Śledziki. Można je przyszykować na wiele sposobów. Te są łatwe i szybkie w wykonaniu.

Składniki

  • 5 filetów śledzia w oleju
  • 1 średniej wielkości cebulka
  • 1 jabłko
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 100 ml oleju z awokado

Przygotowanie

Śledzie kroimy na około 2 centymetrowe kawałki i wkładamy do miski.

Cebulkę obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Kładziemy na śledzie. Jabłko obieramy ze skórki, kroimy w kosteczkę, wsypujemy na cebulę. Wszystko posypujemy majerankiem. Polewamy olejem z awokado. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum dobę.

Jeśli post Ci się podoba lub uważasz, że może kogoś zainspirować, będzie mi miło, gdy go udostępnisz lub polubisz:)

 

Leave A Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *