Pieczony sum

Jeśli nie macie suma to można go zastąpić inną rybą. Jednak sum upieczony w podany przeze mnie sposób smakuje naprawdę dobrze.

Przepis na 2 małe porcje

Składniki:

  • 150 g suma
  • 4 plasterki limonki
  • 5 gałązek świeżej pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz świeżo mielony

Przygotowanie:

Myjemy świeżego suma. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Solimy i posypujemy świeżo mielonym pieprzem z obu stron. Do naczynia wkładamy ok. 2 łyżeczek oleju kokosowego. Układamy na rybie limonkę i dookoła gałązki pietruszki. Pieczemy 25 min w nagrzanym do ok. 250 st. piekarniku. W połowie pieczenia przekładamy na drugą stronę. Gotowe!

Jeśli post Ci się podoba lub uważasz, że może kogoś zainspirować, będzie mi miło, gdy go udostępnisz lub polubisz:)

 

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *