Zupa z liści rzodkiewki

Teraz coś w duchu „no waste”! Pewnie wyrzucacie liście z rzodkiewki, a to błąd. Można z nich zrobić super szybką i dobrą zupę.

Przepis na 2 porcje

Składniki:

  • Jedna czerwona cebulka (średniej wielkości)
  • Łyżka oliwy
  • 4 małe młode ziemniaki
  • Liście z pęczka rzodkiewki
  • Kilka rzodkiewek

Przygotowanie

Cebulę obieramy i kroimy byle jak.

Ziemniaki myjemy dokładnie i kroimy w kostkę.

W rondlu, w którym będziemy gotować zupę, rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulkę. Mieszamy. Podsmażamy około 3 minuty, wrzucamy ziemniaczki.

Liście rzodkiewki myjemy i wrzucamy do garnka z ziemniaczkami i cebulą. Wlewamy 100 ml wody i gotujemy do miękkości.

Gdy warzywa będą miękkie, lekko studzimy i blendujemy.

Wlewamy na talerze. Rzodkiewki ścieramy na tarce i kładziemy na wierzch. Voilà!

Jeśli post Ci się podoba lub uważasz, że może kogoś zainspirować, będzie mi miło, gdy go udostępnisz lub polubisz:)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.